HbbTV – Interaktivt TV

Den europæiske standard Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV)

HbbTV er en standard for interaktivt TV, hvor TV programselskabet kan stille yderligere indhold til rådighed for seerne, eller f.eks. give mulighed for afstemninger, eller vise programmet fra en anden vinkel, eller evt. helt andet indhold. Indtil videre er det kun DR og Tyske TV kanaler, som understøtter dette, og primært tilbydes der arkiv funktioner.

Man skal have et SMART Tv eller en boks som understøtter HbbTV, og som er forbundet til internettet, da dette ekstra indhold bliver streamed fra internettet.

Man bruger systemet ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen. Så kommer der en menu frem, hvor man f.eks. kan vælge den udsendelse man vil se.

DR TV direkte på smart-tv med HbbTV

Når man skifter over til en kanal, der har HbbTV, vil der blive vist en rød prik i nederste højre hjørne. Se eksemplet fra “DR TV” ovenfor.

Tip: Prøv eventuelt også at sætte “Land” til “Tyskland”. På visse TV skal man aktivt aktivere funktionen, før den kan benyttes. På de fleste TV er funktionen aktiv som standard, men kan slås fra, hvis man ønsker det.

Læs mere her på Parknets hjemmeside https://parknet.dk/tv/hbbtv/ om hvad dette er, og hvilke krav der stilles til ens fjernsyn, for at man kan benytte denne gratis mulighed eller gå ind på Danmarks Radio (DR) http://www.dr.dk hjemmeside og søg på “HbbTV”.